< Ga terug

Smedingplein 2

(Oplevering oktober 2023), Emmeloord

Woonoppervlakte
45 m²
Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Woonlagen
1


Omschrijving

Aan het Smedingplein in Emmeloord staat het voormalige verzorgingshuis De Golfslag. De Golfslag is een markant en beeldbepalend gebouw met een maatschappelijke bestemming. In het verleden deed het gebouwen dienst als verzorgingshuis. Het gebouw staat sinds 2015 leeg en er was geen uitzicht op een nieuwe maatschappelijke invulling voor het gehele pand.
Daarom is gezocht naar een passende invulling voor het gebouw. Die invulling is gevonden in de vorm 106 appartementen voor jong en oud, een woongebouw waar tevens zorg geleverd kan worden. 
 
Begane grond
Voor de invulling van de begane grond van het gebouw wordt gesproken over plannen voor 38 appartementen voor ouderen met dementie. Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) gaat de zorg leveren.
Naast de zorgappartementen wordt op de begane grond een algemene ruimte voor ontmoeting en activiteiten gerealiseerd van circa 150 m². Het is de bedoeling dat deze ruimte ook een functie voor de medebewoners en buurt krijgt. Ook is er op de begane grond ruimte voor bergingen ten behoeve van de appartementen.
 
Verdiepingen
Op de verdiepingen van het gebouw worden 68 reguliere appartementen gerealiseerd in de huursector. Van deze appartementen zijn, verspreid over de verdiepingen, 25 appartementen bestemd voor ouderen die langer thuis willen wonen. Deze mensen kunnen een beroep doen op thuiszorg die wordt geboden door ZONL. 
 
De 32 appartementen die voor reguliere verhuur bestemd zijn bevinden zich op verdieping 2 t/m7. 
 
Buitenruimte
Naast de transformatie van het gebouw, wordt ook de buitenruimte aangepakt. Er worden voldoende parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers gerealiseerd. Nieuwe beplanting zorgt voor een prettig woon- en leefklimaat.
 
Doelgroep verhuur reguliere appartemeten 
Voor de 32 beschikbare appartementen zijn wij op zoek naar bewoners die variëren in leeftijd. Daarnaast is het van belang dat deze bewoners bij willen dragen aan een inclusieve woonomgeving. Dit houdt in dat de mensen die woonachtig aan de Golfslag zijn, zich betrokken voelen bij elkaar, elkaar helpen waar ze kunnen, zorgdragen voor het gebouw en de omgeving en zich samen verantwoordelijk voelen voor het algehele leefklimaat. 
 
Is zorgverstrekking bij u van toepassing? Dan kunt u zich melden bij ZONL. 
 
Kortom; draagt u graag uw steentje bij aan een inclusieve woonomgeving?
Reageer dan!

Details

Status: Wordt momenteel ontwikkeld
Wijk: Centrum
Categorie: Appartement
Bestaand / nieuwbouw: Nieuwbouw
Woonoppervlakte: 45 m²
Aantal kamers: 2
Aantal slaapkamers: 1
Woonlagen: 1
Keuken: Eigen
Douche: Eigen
Toilet: Eigen
Aanvaarding: Per direct
Min. huurperiode: 12 Maanden
Bouwjaar:

Copyright © 2023. All rights reserved. Voorwaarden | Privacy Policy